logo

Radio Televizioni 4 Plus - pjese e Galactic Group

DITA NDËRKOMBTARE E TË MOSHUARVE

02/10/2017 10:36 Gazetar: MIRANDA SHEHU


Të moshuarit, 38% në varfëri; studimi: Gjysma të sëmurë

Në ditën ndërkombëtarë të të moshuarve u publikuan rezultatet e një studimi që tregojnë se 38% e tyre në Shqipëri jetojnë në varfëri. Po ashtu sipas të dhënave, një ndër dy të moshuar është i sëmurë. Por pavarësisht kësaj situate, ata janë të parët që paguajnë faturat e dritave dhe ujit, më pas ilaçet dhe me çfarë u mbetet nga pensioni, kalojnë muajin. Në ditën ndërkombëtare të të moshuarve rrjeti shqiptar për personat e moshuar ka publikuar të dhënat e një studimi të fundit ku rezulton se 38 % e tyre jetojnë në varfëri dhe po kështu 1 në 2 e të moshuarve janë të sëmurë.“32 mijë veta vdesin në vit nga kjo kategori e të moshuarish. Një në dy pensionistë janë të sëmurë, janë me shqetësime. 3 në 5 kanë probleme të depresionit”
Emri  
E-Mail    
Komenti  
 

Komente

Lajme te Ngjashme