logo

Radio Televizioni 4 Plus - pjese e Galactic Group

KRYQI I KUQ SHQIPETAR

18/09/2017 08:12 Gazetar: MIRANDA SHEHU


FUSHAT SENSIBILIZUESE PËR NDIHMËN E PARË

Kryqi i Kuq Shqiptar është organizata më e madhe humanitare në Shqipëri që vepron si ndihmëse e pushtetit për çështjet humanitare. Ai është krijuar në vitin 1921 dhe është anëtar i Federatës Ndërkombëtare që prej vitit 1923. Shoqatat Kombëtare të Kryqit të Kuq dhe të Gjysmëhënës së Kuqe, Komiteti Ndërkombëtar i Kryqit të Kuq, së bashku me Federatën Ndërkombëtare, përbëjnë Lëvizjen Ndërkombëtare të Kryqit të Kuq dhe të Gjysmëhënës së Kuqe. Kryqi I Kuq Shqipëtar në “Ditën Ndërkombëtare të Ndihmës së Parw” ka organizuar një fushtë sensibilizuese me të rinjë të cilët demostrojnë se si mund të jepet ndihimë në rast akidentesh ose në raste të tjera të nevojshme. Kryqi I Kuq Shqipëtar bëjnë thirrje për sensibilizim pasi të gjithë ne mund të ndodhemi në një situate për të cilën duhet të ofrjojmë ndihmë dikujt ose mund të kemi vet nevoj për ndihimë.Ndihma e parë duhet të konsiderohet, jo si një alternativë për të ndërhyrë në shërbimin e urgjencave, por si një hap i parë jetësor për të ofruar një ndërhyrje të shpejtë dhe efektive. Ndihma e parë e menjëhershme mund të kontribuojë për të ulur shkallën e dëmtimit dhe për të rritur shanset për mbijetesë. Në këtë kuadër gjatë javës dytë të muajit maj (4-10maj), Kryesisht pranë shkollave 9 vjeçare po zhvillohen veprimtari për sigurinë rrugore ku motoja e këtij viti është: "Mbroni jetën e fëmijëve".
Emri  
E-Mail    
Komenti  
 

Komente

Lajme te Ngjashme